Nystart

– Vi blickar framåt
Välkomna till en teambuilding och föreläsning utöver det vanliga, där Roland och Petri tillsammans med er sätter igång tankeprocesser och strategier för hur ni och ert team kan få er verksamhet och kollegor att växa och samtidigt må bra.

Del 1
Vi startar utomhus med samarbetsövningar där grupperna får göra praktiska problemlösningar och reflektera kring ämnen såsom samverkan, kommunikation och kreativitet, allt blandat med en hel del skratt.

Del 2
Vi fortsätter nu inomhus med en föreläsning om lösningsfokuserat arbetssätt. Ni får en övergripande bild av vad lösningsfokus är för något. Roland med sin elitidrottsbakgrund ger tips och råd på hur du kan utveckla dina mentala resurser och hjälper dig samarbete för att “må och fungera bättre´´ föreläsningen varvas med övningar och diskussioner.

Del 3
Gruppen får som en sista uppgift, att reflektera över:
– Vad tar vi med oss härifrån?
– Hur kan vi tillämpa detta i vår grupp?

Tidsåtgång ca 3 timmar
Föreläsare Roland Ericsson

Förändringar – fallgropar och möjligheter

Står din organisation/grupp/avdelning inför en förändring? Eller ni kanske just har genomfört en sådan?

Oavsett så finns det en hel del att tänka på för att resultatet skall bli det önskade. Hur reagerar vi på förändringar? Varför är de flesta av oss mer negativa än positiva? Vilket motstånd kan vi vänta oss och varför? Vad krävs för att en förändring skall lyckas?

Det är några av de viktiga frågor vi kommer att ta upp under föreläsningen.

Tidsåtgång från 2 tim till 1dag beroende på önskemål och behov
Föreläsare Torleif Bergvik

Det högpresterande teamet

Mikaela parmlidVarför arbetar många organisationer på halvfart när det finns lockande alternativ?
Är en högpresterande grupp en utopi som bara finns i den bästa av världar?
Är konsekvensen av att ingå i ett högpresterande team stress och utbrändhet, eller är det kanske engagemang och arbetsglädje?

Under föreläsningen kommer vi att visa på några av de faktorer som styr maximal eller minimal prestation i en arbetsgrupp

Tidsåtgång 2 tim +. Ämnet är stort, spännande och lönsamt att eftersträva
Föreläsare Mikaela Parmlid

Placeboskolan

Lär dig att boosta din egen hjärna med illusioner och att “lura” den till att må bättre.

Hur fungerar placabo och varför? Kan man lura sin hjärna till att bli gladare?

Detta och mycket mer besvaras av Samuel Varg i Placeboskolan. Föreläsningen kryddas också med magi för att illustrera och förstärka kunskapen som levereras. Alla deltagare får dessutom ett paket med placebopiller att ta med.

Utbildning och underhållning i ett välklätt paket.

Föreläsare Samuel Warg

Att skapa arbetsglädje!

Trött på att alltid fastna i problem?  Vill du istället sikta framåt och ta vara på de resurser och goda erfarenheter som finns? Då är detta något för dig.

En föreläsning och introduktion till lösningsfokuserat arbetssätt. Du får en översiktlig bild av vad lösningsfokus är för något. Lösningsinriktat synsätt är ett positivt, enkelt och effektivt sätt att frigöra energi, möjligheter och kompetens hos grupper och individer.

Föreläsningen varvas med övningar och diskussioner. Målsättningen är att deltagarna efter föreläsningen ska ha en allmän inblick i tankesättet, samt få med sig några konkreta redskap som kan användas.

Tidsåtgång  ca 2 timmar eller längre upplägg
Föreläsare Roland Ericsson

Turskolan - tur är ingen slump!

En föreläsning och workshop för er som är nyfikna på hur ni kan öka er tur. Vi arbetar utifrån fyra vetenskapliga principer, som visat sig leda till ökad tur. Ni får en allmän inblick i tankesättet samt några konkreta verktyg ni kan använda både i arbetet och privat.

Tidsåtgång 1 ½ -2  timmar
Föreläsare Roland Ericsson